Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van ca. 11.00 uur tot 17.00 uur samen aan boord van de Rigel.

Dé leukste club van Maassluis

Korpsdag

Zaterdag

13.30 – 17.00 uur

Vaardagen

Zomerkamp

Een week op pad tijdens de zomervakantie.

Wat doen we op een zaterdag?

Op een zaterdag zijn de kadetten in bakken onderverdeeld;

  • De instructie-bak gaat zeilen, motorboot varen of roeien
  • de wacht-bak houdt de wacht en waakt over het schip
  • De onderhouds-bak onderhoudt de Rigel, kleine vaartuigen of ander materiaal.

Tijdens de wintermaanden wordt er van 13.30 tot 15.00 uur theorie instructie gegeven. De praktijk instructies vinden het gehele jaar door plaats, tijdens bovengenoemde activiteiten.

Elk jaar worden kampen georganiseerd, waar er òf met de Rigel op uitgetrokken wordt òf met tenten en vletten, naar locaties als het Brielse Meer, Haringvliet, Biesbosch, Kager plassen, IJsselmeer en Grevelingen.

Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip gevaren wordt. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

Wat verder weg?

De zeekadetten zijn over de hele wereld verspreid en regelmatig vinden uitwisselingen plaats. De mogelijkheid bestaat dat de zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur.

Zo zijn er van het korps Maassluis in het verleden diverse uitwisselingen geweest.

Dichterbij huis: Rotterdam de Wereldhaven. Een locatie waar zeekadetten zich kunnen verdiepen in al het maritieme wat het te bieden heeft. Regelmatig gaan zeekadetten een dag meevaren op schepen van de loodsdienst, worden excursies georganiseerd naar schepen of bezoeken gebracht aan tentoonstellingen.

 

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.