Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe een zeekadet te worden bij het Zeekadetkorp Maassluis.

Dé allerleukste club van Maassluis!

Zeekadet worden!

Jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar die in het bezit zijn van tenminste één zwemdiploma kunnen lid worden. Na een gratis proefperiode van drie weken moet er besloten worden om zeekadet te worden. Hij/zij ‘monstert aan’ als aspirant Zeekadet!

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 3 weken te wachten. Als je het zeker weet neem je een van je ouders mee om je in te schrijven.

Kennismaken

Je kan drie zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, Ik wordt Zeekadet!

Op de vierde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

Schrijf je alvast in

Via de knop hieronder krijg je ons inschrijfformulier. Vul dit alvast zoveel als je kan in en neem het mee naar de Rigel of stuur het naar de cdt@zkkmaassluis.nl. De commandant vult de rest van de gegevens in en je bent snel zeekadet!!!

A t/m Z informatie

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu “Aspirant Zeekadet”. Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen (en ook in het donker). Nadat je basis kennis en vaardigheden hebt opgedaan en je eerste opleiding klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Verplichte kosten

  1. Contributie – € 55,50 per kwartaal
  2. Aanschaf werkpak ~ € 70,- (afhankelijk van de maten)

Het kledingpakket bestaat uit: werkhemd, werkbroek, T-shirt en een muts met 2 overtrekken. Het uniform wordt pas verstrekt na inschrijving. Het werkpak dient te worden besteld via onze webshop (nog niet online, formulier aan boord verkrijgbaar.).

euro

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, blauw hemd, riem en wollen trui. Optioneel is het petje.

Het werkpak (+muts) moet zelf aangeschaft worden, het daagsblauw (uniform) wordt in bruikleen, verstrekt waarbij de zeekadet verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. U gaat naar onze webshop om direct kleding te kunnen bestellen.

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hun dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!

Baksgewijs in uniform

Voor kampen en excursies
Kampen met de Rigel – afhankelijk van de aantal personen,-
Excursies – eventueel bijdrage in reiskosten.

Het Zeekadetkorps Maassluis

Het zeekadetkorps is een maritieme jeugdvereniging voor jongeren van 10 tot 18 jaar, met als doel hen kennis te laten maken met alle facetten van de maritieme wereld in Nederland en de maritieme beroepen in het bijzonder. Wij doen dit door aan boord van ons zeegaande korpsschip de Rigel jongeren de leefwereld aan boord van een schip te laten ervaren. Deze opzet lijkt dan ook sterk op die van organisaties zoals de Tall ships association, waarvan het Nederlandse zeilschip de Eendracht een bekend voorbeeld is.

Zeekadet zijn kan jongeren ook helpen in de keuze van opleiding of beroep. Door onder meer bezoeken aan maritieme banen- en vakbeurzen, stages en meevaren bij maritieme bedrijven maar ook door het simpel ervaren van het leven aan boord van een varend schip hebben in het verleden al veel jongeren geholpen om een goede beroepskeuze te kunnen maken.

Aan boord maken jongeren kennis met de meest uiteenlopende zaken die je aan boord van een schip tegenkomt, van hoe dingen aan boord heten tot navigatie, van kennis van dieselmotoren tot hygiëne bij voedselbereiding, knopen en touwwerk en nog veel meer. Naast deze onderwerpen leren de jongeren ook allerlei sociale vaardigheden, zoals het samenwerken binnen een groep, zelfstandigheid, leiderschap en verantwoordelijkheidsgevoel die horen bij het leven binnen een groep aan boord van een schip. Dit alles draagt dan ook sterk bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de leden.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.