Afgelopen zaterdag was ook het Zeekadetkorps Maassluis weer op de Furieade vertegenwoordigd. Met het opleidingsschip Rigel is het Zeekadetkorps deelnemer van het eerste uur en sinds die tijd jaarlijks vertegenwoordigd op de Furieade. Het Zeekadetkorps was op 2 locaties vertegenwoordigd, namelijk met de promotiestand in de binnenhaven maar ook met de Rigel in de buitenhaven waar diverse activiteiten voor de jeugd was georganiseerd. Het Zeekadetkorps en de Rigel konden op aardig wat belangstelling van jong tot oud rekenen. Er was niet alleen belangstelling voor de Rigel maar ook was er veel belangstelling voor de activiteiten van het Zeekadetkorps. Is het niet gelukt om de Rigel en het Zeekadetkorps tijdens afgelopen de Furieade te bezoeken, dan is er nog een kans tijdens onze open dag op zaterdag 12 oktober.

Open dag zaterdag 12 oktober 2019

Om jongeren met interesse voor het Zeekadetkorps, maar ook andere belangstellenden, in gelegenheid te stellen om het Zeekadetkorps en de Rigel nog beter te leren kennen wordt er op zaterdag 12 oktober 2019 van 14:00 tot 17:00 uur een open dag aan boord van de Rigel georganiseerd. Een open dag, waarbij vooral het meedoen met de verschillende activiteiten voorop zal staan.

Tijdens de open dag zal er zowel voor jong als oud veel te zien en vooral te doen zijn. Uiteraard kan er overal aan boord gekeken worden, van stuurhuis tot machinekamer, van Longroom tot aan de slaapverblijven. Er zal ook heel wat te doen zijn: zelf het water op met de kleine vaartuigen, knopen leren maken, sleutelen aan machine onderdelen en nog veel meer. Kortom, een unieke gelegenheid voor jong en oud om kennis te maken met het Zeekadetkorps Maassluis!

De Rigel zal op deze dag in de buitenhaven aan de Govert van Wijnkade thv. nr. 42 te bezoeken zijn.