Zondag 8 december was de Rigel ook open. Niet vanwege een korpsdag maar vanwege “Kerstfeest in de stad”. De Evangelische Omroep (EO) viert namelijk eerste kerstdag dit jaar in het maritiem historische Maassluis. De tv-opnames waren op zondag 8 december. De tv-uitzending is op 25 december (Eerste Kerstdag) om 20.20 uur te zien op NPO 1.

Omdat de gemeente Maassluis en organisatie reeds overdag reeds bezoekers naar Maassluis verwachtte waren er diverse winkels en (maritieme) monumenten en schepen open. Dus ook op de Rigel hadden we openschip te houden van 12.00 t/m 17.00u.

Kerstfeest in de Stad is voor zo’n miljoen televisiekijkers elk jaar een vast onderdeel van de kerstbeleving. Het nationale kerstevenement is dit jaar in Maassluis, op het Kerkplein bij de Groote Kerk. OG3NE, Jamai, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes zingen kerstliederen en hartverwarmende popsongs. Ook cliënten van het Leger des Heils vertellen aangrijpende persoonlijke aangrijpende verhalen. De presentatie is in handen van EO-presentator Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart (eveneens EO) doet verslag van de lichtjestocht. Een stoet met lichtjes dragers legt tijdens de uitzending een route af door de stad. Deelnemers komen aan het woord en vertellen wat kerst voor hen betekent. Kerstfeest in de Stad staat dit jaar opnieuw in het teken van eenzaamheid. Het thema is #jebentnietalleen.

Lichtjestocht
Tijdens het evenement vond ook een lichtjestocht plaats, waarbij inwoners van Maassluis én daarbuiten letterlijk licht door de stad verspreiden. De tocht verbindt mensen van alle leeftijden en met diverse achtergronden rond hetzelfde doel: samen tegen eenzaamheid. Ook burgemeester Edo Haan liep mee. De lichtjestocht startte bij het Douanehuisje en kwam langs de ligplaats van de Rigel de stad in. Vanwege het late tijdstip (20.30u) en het de volgende dag weer een schooldag was konden helaas weinig kadetten aanwezig zijn. Desondanks konden we aan boord een kleine erehaag maken wat door de voorbijgangers enorm werd gewaardeerd.

Zaterdag 7 december was een normale korpsdag. Waarbij begonnen was met het dagverblijf aan te kleden met kerstversiering. Verder waren en diverse werkzaamheden en ‘s middags lessen. Tevens was er tussen de middag ook weer heerlijk gekookt en konden we genieten van broodjes vers gemaakte gehaktbal met een bakje patat.

Ervaar Maassluis #jebentnietalleen. Kerstfeest in de Stad