We staan al weer een week droog bij De Haas Shipyards Rotterdam Shipyards.
Het schip is ondertussen ontdaan van de aangroei en afgespoten. Dit zal worden afgevoerd door firma Bek & Verburg welke gespecialiseerd is in het ophalen en afvoeren van scheepsafval in Rotterdam, Dordrecht en Moerdijk.
Hierna zijn de schilders van de firma Den Breejen begonnen met het bewerken van de diverse roestplekken gevold door primer. Hier zal komende week mee verder gegaan worden.
Medewerkers van de werf zijn met ondersteuning van onze bemanning bezig geweest met het verwijderen van de diverse afsluiters (20 st) en stromkleppen (10 st.). Deze zijn ondertussen bij de firma Anko Piping voor de revisie.
Daarnaast is onze sponsor De Vries Piping bezig geweest met het vervangen van een tweetal leidingen. De ene was een afvoerleiding van het sanitair en de ander was de leiding van de afvoer van regenwater van de schoorsteen.
De firma Crowner’s Services BV is nog bezig met het vervangen van de kettingkokers tussen ankerspil en kettingbak. Dit is geen gemakkelijke klus. De oude kokers waren de gaten in gevallen. Maar de nieuwe hebben een wanddikte van 14mm. Daarnaast is de aanhechting ook wat dunner geworden dus daar moet ook nog het eea. aan gerepareerd worden.
Daarnaast zijn we zelf voornamelijk cosmetisch bezig dus bikken, schrappen, schuren. We hebben een goede luchtcompressor en goed gereedschap dus kunnen nu meters maken.
Een van de voornaamste redenenen van droog gaan was de zeven jarige keuring Communautair Binnenvaart Certificaat. Deze hebben we met vlag en wimpel gehaald. Geen op- of aanmerkingen of andere zaken die we achteraf moeten bewijzen. Dus voor de bemanning, vrijwilligers en bestuur een groot compliment. Daarnaast kan dit niet zonder de hulp en donaties van al onze sponsors, donateurs en vrienden van de stichting tot behoud van de Rigel.
Deze dokbeurt is med mogelijk door de Haas Shipyards, Duik- & Bergingsbedrijf W SMIT BV Sleepbedrijf VKV Service B.V., de Vries Piping, Crowners services bv. , Bek & Verburg
We houden jullie op de hoogte.