Deze dagen stonden in het teken van zeilen en varen met de motorboten en uiteraard ook vertier op en rond het water zoals zwemmen waarbij zelfs van de brugvleugel gesprongen werd. Groot respect was er voor de kol die met een sierlijke duik ook het water dus in dook.

Op maandagavond was het avond spel handicap zeilen waarbij de bedoeling was zo snel mogelijk een parcours af te leggen waarbij men steeds onderdelen van de vlet kom verdienen zoals fok, grootzeil, roer. De divisie die het snelste was had uiteraard gewonnen.

Een van de redenen om naar het Veerse meer te gaan was om Een groet te brengen aan het pas opgerichte Zeekadetkorps Veere. Op maandagavond kregen we dan ook bezoek van een delegatie van Zeekadetkorps Veere. Hierbij heeft het kader een rondleiding gehad aan boord van de Rigel en een van de kadetten heeft mee gedaan met het avond activiteit.

Dinsdagavond werden we vereerd met een bezoek door zijn Koninklijke hoogheid, heerser der wereldzeeën Koning Neptunes en zijn lieftallige vrouw Neptunia. De kadetten moesten aan boord een parcours van beproeving afleggen om aan Neptunes te tonen dat ze waard zijn om Zeekadet te worden.

Woensdag 13 juli zullen we het Veerse meer helaas verlaten maar gaan we op weg naar een mooie bestemming namelijk Vlissingen.