Voor het project Zeelieden aan het Scheur portretteerde fotograaf Leander Varekamp zeelieden. Schippers, matrozen, loodsen, roeiers en andere zeelieden die wonen rond het Scheur en de Nieuwe Waterweg. Of misschien wel wekelijks over de rivier goederen van en naar de Rotterdamse haven vervoeren. Het verhaal van deze rivier is tenslotte een samensmelting van de verhalen van lokale zeelieden én zeelieden van overzee.
 
Voor dit project zijn maar liefst 3 Zeekadetten en een voormalig Zeekadet van Zeekadetkorps Maassluis gefotografeerd. Hun foto’s van maar liefst 5 meter hoog staan op diverse plaatsen langs het Scheur.
Zo vertellen ZK2 Marith Molmans en ZK3 Jiorgos Soppe over hun tijd bij Zeekadetkorps en vertellen ZKOFF3 Dirkjan Lub en Alexander Schellenboom hoe ze van hun hobby hun beroep hebben gemaakt.
Zo is Alexander schipper op een waterboot en is DirkJan registerloods.
 
Hierbij hun verhalen:
Dirk-Jan Lub, Registerloods
 
Alexander Schellenboom, schipper waterboot
 
De portretten worden tussen 2 september en half oktober buiten geëxposeerd aan het Scheur, in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, op het veer van Rozenburg naar Maassluis en in EIC Mainport, Rozenburg en Pernis. Je kunt ze vanaf de kant bekijken én vanaf het water. Op de torens vind je ook de bijbehorende interviews.
Meer informatie is te vinden op :
 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.