Het begon wat meer dan een jaar geleden, toen onze Hoofd Technische Dienst ineens een wasbak in zijn handen had. Losgekomen van de houten betimmering waar deze aan vast (hoort) te zitten. Dat was het teken dat er grondig onderhoud nodig was en dat hebben we geweten.

Na de doorgestuurde foto van de ene wasbak die los was gekomen volgde de rest van het ontmantelen van de wasplaats. De overige wasbakken eraf, houten betimmering weg enzovoorts. Toch maar eerst een plan de campagne gemaakt wat er exact moest gebeuren en welke materialen we allemaal nodig zouden hebben.

Wasbakken en mengkranen hadden we reeds gesponsord gekregen van de firma Sphinx. Daar hoefden we ons dus geen zorgen om te maken. Wat dan nog zou je zeggen. Nou daarna werden alle wanden ontzien van de lagen verf wat waarschijnlijk al sinds de bouw erop zat. Luchtbikhamers en wat mankracht ging daar overheen toen bleek dat er meer loos was. De gaten die zich al reeds in het staal gevormd hadden bleken wat meer aandacht nodig te hebben. Ook tegelvloeren van wasplaats en douche eruit rammelen. Daarna werd in de douche ook de betonnen vloer verwijderd en in de wasplaats besloten om alleen langs de wanden stroken beton van 15 cm te verwijderen. Daarna kwam het volgende; het staal wat eruit moest, daar moest ook wat nieuws voor terug komen. De firma Boreco was bereid om een vrachtje staal te sponseren waarmee wij aardig uit de voeten konden. Rot staal werd eruit gesneden en geslepen. Nieuw staal werd op maat gemaakt en er weer terug in gelast. Naast onze eigen lasser Mike Radwanski hebben wij ook hulp gekregen van een vrijwilliger van de Elbe namelijk Erwin van Soest.

Na de diverse slijp- en laswerkzaamheden konden we gelukkig beginnen met verven. Maar dan nog dat ene stuk hout wat terug moest. Ook daar heeft iemand zich voor ingezet om dat te leveren. Dit heb ik als Timmerman zelf op maat gemaakt en opgehangen. Hierna kon het in de verf worden gezet en de wasbakken gemonteerd worden. Het leidingwerk is door Mike Radwanski en mijzelf aangesloten, nieuwe sifons erop en hatsikidee.

Daarna de tegels, ja zelfs daar kregen wij een speciale prijs voor via de firma Bouwcenter Baauw, Vlaardingen. (We hebben meteen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om ook tegels aan te schaffen voor andere natte ruimtes die we in de toekomst willen aan pakken). Hierna kon ik dan ook de tegelvloer terug plaatsen.

De boel afkitten en het project was zo goed als klaar. Wat nu nog rest is de verwarming en nog een goed werkende boiler. Maar daar zijn we op de achtergrond ook druk mee bezig.

Onze dank aan de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt, en natuurlijk diegene die hun vanuit het korps hebben ingezet.

Boreco

Met vriendelijke groet: Schipper van Gent Technische Dienst