Zaterdag 14 mei was weer een top dag. Zeer zeker door t mooie weer.

Deze zaterdag helaas weinig foto’s

Na baksgewijs kregen de Zeekadetten der derde, tweede klas en eerste klas instructie over schiemannen en splitsen. De aspirant zeekadetten kregen instructie wrikken (een vlet voort bewegen met één roeiriem.

Na Pikheet (pauze) werd er weer volgens het bakkensysteem gewerkt. Zo is een bak bezig geweest met schoonschippen (schoonmaakwerkzaamheden) en de andere twee bakken zijn verder gegaan met het onderhoud aan een oa reddingsvestkisten en die geschuurd en daarna geverfd.

Daarnaast heeft ZK2 van Vuuren zijn proeftijd bij de Technische dienst met goed gevolg volbracht en maakt hij de overstap van de dekdienst naar de technische dienst. We wensen hem heel veel succes en plezier bij dat dienstvak

Net als vorige week werden we ook deze week aan het einde van de dag met een bezoek vereerd door een oud lid. Deze keer door een voormalige schipper. Namelijk Schipper Strang. Marcel is ruim 25 geen lid meer maar weinig verandert. Ook hij draagt het Zeekadetkorps Maassluis en de Rigel altijd nog een warm hart toe. Hij vond het leuk om te zien dat er door de jaren heen een aantal zaken verandert zijn maar dat in de basis het Zeekadetkorps nog steeds hetzelfde is, oftewel: Serieus plezier op en rond het water. Van zijn periode zijn er nog steeds een paar leden lid en dat werd uitwisselen van mooie verhalen. Maar ja wat wil je, het Zeekadetkorps Maassluis bestaat in 2024 alweer 75 jaar.

Bijna nog vergeten te vermelden, In de ochtend heeft onze vrijwilliger en lasser ons wederom geholpen met wat ijzerwerk. Deze keer het voor bereiden van ophangbeugels voor speciaal gemaakte verwarming voor het project damesdouche.

Zo zie je maar weer een mooie goed besteedde dag.