Vandaag was de Rigel gesloten vanwege een excursie.

Om negen uur ‘s ochtends was het verzamelen bij de Rigel en gingen we met auto’s naar het Baggermuseum te Sliedrecht.

In een prachtig historisch pand aan de Molendijk in Sliedrecht bevindt zich het Nationaal Baggermuseum. In dit unieke museum kregen we onder begeleiding van twee gidsen een rondleiding om vooral onze jeugdleden kennis te laten maken met het heden en het verleden van de baggerindustrie in de bakermat Sliedrecht. Na de rondleiding werd er door het Baggermuseum een heerlijke lunch verzorgd.

Na de lunch gingen we naar de firma Quo Vadis Personeelsdiensten B.V. voor een beroepsvoorlichting. Het Zeekadetkorps probeert de jeugd te interesseren in een beroep in de maritieme wereld. Of dit nou zoet of zout water is, varend of aan de wal. Quo Vadis is het gespecialiseerde uitzendbureau voor de binnenvaart. Bij Quo Vadis kregen we daarom een presentatie over de binnenvaart en werd ons van alles verteld wat werken in de binnenvaart inhoud.

Hierna gingen weer terug naar de Rigel en werd deze geweldige dag afgesloten.

We willen de medewerkers van Nationaal Baggermuseum, Quo Vadis personeelsdiensten en uiteraard Zeekadetkorps Nederland hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze dag.